ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ


Ο  πίνακας, δείχνει τα ετήσια στατιστικά βροχοπτώσεων  στο Πουκέτ.
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην θάλασσα Andaman και στο νησί του Πουκέτ, επηρεάζονται από τον Νότιο Ινδικό Μουσώνα, που φέρνει βροχές, με αποκορύφωμα κατά το   χρονικό διάστημα, Ιουλίου - Σεπτεμβρίου.
Οι βροχοπτώσεις είναι πιο έντονες τον Σεπτέμβριο και αρχίζουν να μειώνονται τον Οκτώβριο.      
Η θερμοκρασία ωστόσο είναι "καλοκαιρινή" όλο το χρόνο.
Η τουριστική σεζόν στην περιοχή της θάλασσας Andaman χαρακτηρίζεται  ως χαμηλή (low season) τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ αντίθετα στον κόλπο της Ταϊλάνδης και στο κο Σαμούι οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες και η τουριστική σεζόν, χαρακτηρίζεται ως υψηλή [high season].

Ιδανική περίοδος για να επισκεφθεί κάποιος το Πουκέτ και τα γύρω  νησιά, είναι κατά την περίοδο της ξηρασίας από το Δεκέμβριο μέχρι και το Φεβρουάριο. Αυτή την περίοδο εκτός από  ανομβρία  έχει   και περισσότερη δροσιά , λιγότερη υγρασία και η θάλασσα   είναι ήρεμη,  ιδανική για εκδρομές στα πολλά νησάκια της περιοχής.
Από το Μάρτιο αυξάνεται λίγο η θερμοκρασία και η υγρασία, αλλά εξακολουθεί να είναι καλή περίοδος για επίσκεψη στην περιοχή.
Από τον Απρίλιο και στους μήνες που ακολουθούν, οι πιθανότητες για βροχή αυξάνονται.

Ένα παράδειγμα που καταγράψαμε για εσάς πιο κάτω, την 31η Ιουλίου 2011, το οποίο δείχνει πως οι Νότιοι Μουσώνες του Ινδικού, επηρεάζουν τον καιρό στην Δυτική ακτή της Ταϊλάνδης και λιγότερο την Ανατολική.
ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ  ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 
ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ